Hoe werkt een inkjet cartridge.

Hoe werkt een inkjet cartridge.

Inkjet printers spuiten vloeibare inkt door microscopisch kleine spuitmonden op papier in de volksmond de printkop genoemd.

Inkjet printers waren een verder zetting van de matrixprinters. In plaats van metalen naalden gebruiken ze honderden microscopisch kleine spuitmonden om inktvlekken op het papier af te vuren. Dus de afdruk wordt opgebouwd uit honderden kleine stippen, net als in een matrixprinter, Maar de inktstippen zijn zo klein dat je ze niet kan zien met het blote oog.

Het afvuren van de inktdruppels kan op 2 manieren. 

1) Inkt wordt door verwarming (verdampen) naar het papier afgevuurd. Deze printers herken je aan de inktcartridge met printkop. Telkens de inkt cartridge vervangen worden vervang je de printkop mee.

2) De tweede techniek is gebruik maken van het effect dat piëzo-elektriciteit wordt genoemd . Kleine elektrische stroompjes gecontroleerd door elektronische schakelingen in de printer laten miljoenen inktdruppels naar het papier afvuren. Deze printers herken je aan inktcartridge zonder printkop De inktcartridge is eigenlijk alleen een inkttank. 

Door deze 2 technologieën begrijp je ook dat de prijs van de inkt cartridge sterk bepaald wordt door de gebruikte techniek. Als je telkens de printkop mee moet vervangen zal het u niet verbazen dat deze inkt cartridge duurder zijn t.o.v de cartridge welke zuiver uit een inkttank bestaat.

Vergelijk de prijzen op onze webshop:

Meest Recente Posts

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Bekijk de vorige updates

Blog

In de kijker

contact

Hoe kunnen wij je helpen?

Wij antwoorden graag op al uw vragen. Heeft u graag meer uitleg over onze producten of opleidingen? Onze klantendienst helpt u met plezier verder!

Contacteer