Printervergelijking

Printervergelijking


Wat is een inkjetprinter?

Inkjetprinters zijn machines die microscopisch kleine inktdruppeltjes op papier spuiten. Inkjetprinters zijn over het algemeen goedkoper, kleiner en kunnen worden gebruikt om zowel tekstdocumenten als gekleurde afbeeldingen van hoge kwaliteit af te drukken, vooral foto's. MAAR wees op uw hoede voor goedkope inkjetprinters, want die kosten u later een fortuin.

Wat is een laserprinter?

Laserprinters zijn machines die tonerpoeder op papier smelten om een ​​afdruk te maken. Laserprinters zijn vooraf duurder dan inkjetprinters en gebruiken duurdere tonercartridges, maar zijn op de lange termijn nog steeds een goedkopere optie met de over het algemeen lagere kosten per pagina en hogere afdruksnelheden. Als je veel print.

Wat is een Snelle Inkjetprinter?

Een snelle inkjetprinter is een inkjet printer met een nieuwe techniek printkop waarmee men de snelheid van een laserprinter evenaart en zelfs de eerste afdruk sneller klaar is. Het grote voordeel is dat deze printers veel minder energie verbruiken en geen fijnstof uitstoten t.o.v. een laserprinter. 

Laten we de sterke en zwakke punten van laser- en inkjetprinters eens nader bekijken, zodat u met een gerust hart uw volgende aankoop kunt doen.

Waar gaat u de printer voor gebruiken?

Als u op zoek bent naar een thuisprinter om af en toe af te drukken, raden de meeste mensen u aan om een ​​inkjetprinter te kopen. Een veelgehoorde klacht bij inkjetprinters is echter dat de inkt opdroogt als u deze niet vaak gebruikt. Maar de meeste inkjetprinters hebben vaak een auto reiniging ingebouwd om dit te voorkomen. Belangrijk is dat je de printer laat opstaan en niet volledig afzet. 

Maar als u regelmatig een klein aantal documenten en gekleurde afbeeldingen wilt afdrukken, zullen inkjetprinters de klus klaren. Het is bekend dat laserprinters duurzamer zijn en vaak grote hoeveelheden zwart-wit en gekleurde documenten kunnen afdrukken.

Als u regelmatig meerdere documenten moet printen kan je best kiezen tussen een laserprinter of een Snelle inkjet printer. De snelle inkjet printers zijn zuiniger en stoten geen fijnstof uit en de eerste afdruk is snelle geprint dan bij een laser printer omdat de inkjet printer niet moet opwarmen. Ook bij deze printers kan je nog mooie foto's afdrukken. Echter als je vaak grote documenten moet afdrukken kan een laserprinter nog interessant zijn. 

Prijs per afdruk?

Bij aanschaf van een printer is het ook belangrijp de prijs per afdruk te bekijken. Algemeen kan je stellen hoe goedkoper de printer hoe duurder de afdruk per pagina is. Ook mag je niet vergeten dat elke printer geleverd worden met cartridges of toners waarmee je maar beperkt aantal pagina's kan afdrukken.

Een goede manier om de prijs per afdruk te beperken is kijken of er voor de printer alternatieve cartridge beschikbaar zijn. Wens je hierover meer info vraag dan naar onze mening voordat je de printer aankoopt. (ga naar ons contact formulier)

Afdruk prijs per pagina tussen een Laser printer en snelle inkjet printer is het belangrijk ook rekening te houden met de prijs van de andere onderdelen die vervangen moeten worden bij een printer. Zo is dit veel duurder bij een laser printer omdat hier buiten de toner ook vaak nog andere delen vervangen moeten worden zoals Drum, Fuserunit, Opvangbak, ... Dit is bij een snelle inkjet printer beperkt tot restinkt opvangbak. Dus is de prijs bij de snelle inkjet printers het voordeligste in prijs per pagina. Wens je hier meer info over neem contact met ons op. (ga naar ons contact formulier)

Conclusie!

Print je maar af en toe een pagina koop je best een inkjet printer waarop je nadien met alternatieve patronen kan printen. Print je regelmatig documenten raden we aan u een snelle inkjet printer te kopen de aankoop prijs is wel iets hoger maar uw afdruk prijs is het voordeligste deze printer is ideaal voor een KMO. Een laser printer raden we aan als je veel afdruk taken hebt van grotere bestanden.

In de drie gevallen kan je advies vragen bij ons. Ook hebben we vaak actie op printers dus schrijf in op onze nieuwsbrief of volg onze website. 

Bekijk welke printers we op dit moment aanbieden op onze webshop.

Meest Recente Posts

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Bekijk de vorige updates

Blog

In de kijker

contact

Hoe kunnen wij je helpen?

Wij antwoorden graag op al uw vragen. Heeft u graag meer uitleg over onze producten of opleidingen? Onze klantendienst helpt u met plezier verder!

Contacteer