No sign to waste.

No sign to waste: circulariteit in de printwereld

Wat is duurzaam?

Wil je als industrie niet in de hoek van vervuiler belanden, dan moet je anders kijken naar wat duurzaam is. Want een materiaal kan op papier nog zo duurzaam zijn en op papier lang meegaan, maar wanneer het na een week alweer wordt weggegooid en verbrand, is er weinig ‘groens’ aan.

Afval uitsluiten en nieuw materiaal maken

Wij vroegen ons af welke waarde de producten die wij maken eigenlijk hebben voor ons. Met onze eigen kennis van materialen bleken we in staat om hier zelf waarde aan toe te voegen. We willen afval steeds verder uitsluiten en van wat er overblijft nieuw materiaal maken. Te beginnen met onze pvc-materialen, omdat we verwachten dat deze de komende jaren nog niet uit onze industrie verdwijnen.

Ondanks slimme nest-technieken blijft er jaarlijks alsnog zo’n 180 ton snijafval over. Dit vermalen we mechanisch tot pulp en dit persen we tot ongeveer 20.000 m2 nieuw te beprinten plaatmateriaal.

Nieuw in het rijtje van Reclame panelen.

Het herbruikte snijafval is hufterproof en geschikt voor bijvoorbeeld bouw- of verkiezingsborden of reclame langs sportvelden. Het materiaal van 3 tot 5 millimeter dikte is iets buigbaar, maar breekt nagenoeg niet. 

Op deze manier beperken we onze afval.

Heb je hierover vragen of wens je meer info neem dan contact met ons op info@printequipment.be


Meest Recente Posts

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Bekijk de vorige updates

Blog

In de kijker

contact

Hoe kunnen wij je helpen?

Wij antwoorden graag op al uw vragen. Heeft u graag meer uitleg over onze producten of opleidingen? Onze klantendienst helpt u met plezier verder!

Contacteer